Moto2: MV Agusta се върна Moto2: MV Agusta се върна

В историческия уъркшоп Agip на Марио Бакиочи, който вече стана Garage Italia Custom, беше снощи беше представен екипът на MV Agusta Idea Lavoro Forward Racing. Екипът ще стартира в шампионата в клас Moto2 със Стефано Манци и Доминик Агертер.
Всички в тима са готови да влязат в своя първи сезон. Шампионатът стартира в Катар на 10 март, но всички в екипа изгарят от нетърпение да видят как ще започнат шампионата. За по-малко от седмица Манци и Агеретер ще карат F2 в Испания за тестовете на 15 и 16 февруари в Алмерия и на 20, 21 и 22 февруари в Херес де ла Фронтера. От MV Agusta Idea Lavoro Forward Racing благодариха на всички, които помогнаха за осъществяването на проекта. Започнаха с новия основен спонсор Idea Lavoro за доверието, поставено в амбициозното начинание да върне марката носител на много поледи и титли MV Agusta отново на пистите в световния шампионат.

Собственикът на екипа Джовани Куцари каза:  „Мечтата ни най-накрая се сбъдна. Тази вечер даваме официалния старт на сезона, в който бъдем сред главните герои заедно с MV Agusta. След години работа ние сме свидетели на реализацията на една мечта, моя и на всички, които вярват в нея. Тази година ще имаме възможността да работим с италиански постижения и с велики професионалисти. Ние сме ентусиазирани от новостите, особено за новия основен спонсор Idea Lavoro, в лицето на д-р Скавоне. Ние сме наясно с отговорностите, които ни очакват, но в същото време сме горди и уверени в предстоящия сезон, благодарение на всички, които са го направили.“

Джовани Кастильони – шеф на MV Agusta каза: „Израснах със състезанията и многобройните победи на марките от нашата група – от трасето за мотокрос до Париш – Дакар,  включително състезанията в WorldSBK и GP500. Но мечтата на всички нас винаги е била да се върнем в световното първенство с MV Agusta. Много се гордея с всичко, което постигнахме и да видим нашия проект Moto2 да върне мечтите ни, както и спомените на нашите фенове. Всичко това стана възможно благодарение на усилената работа на група луди мечтатели, включително нашите инженери в MV и CRC (Centro Ricerche Castiglioni) и на Джовани (б.р. Куцари), на които бих искал да благодаря за любовта си към нашата марка, както и за желанието, и за постоянството в разработването на този фантастичен проект.”
Стефано Манци: “Новият сезон ще бъде вторият ми с този отбор. Ще бъде невероятна година, в която ще се върнем на пистата след толкова години с производителят MV Agusta. Ще имаме изцяло нов мотоциклет и това ми дава много ентусиазъм и енергия. Вече проверихме F2 на пистата и моторът реагира добре още от самото начало, чувствам се комфортно на него и не мога да чакам да се кача на пистата. Тестовете, които ще направим за два дни в Испания ще покажат докъде сме стигнали.”

Доминик Агеретер: “Наистина съм щастлив и горд да бъда част от проекта на MV Agusta Forward Racing Team. Това ще ми позволи да допринеса, благодарение на моите умения, за развитието на новия F2. Всичко ще бъде ново за мен, както за мотора, така и отбора. Но първите впечатления са наистина положителни. Момчетата са компетентни и професионалисти. Сигурен съм, че ще работим добре през цялата година. Стъпка по стъпка ще намерим най-добрия начин да започнем и извървим това вълнуващо приключение.”

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *