Moto2/ Moto2: Дъжд обърка първите тестове във Валенсия

Малките класове – Moto3 и Moto2 се събраха във Валенсия за първите официални тестове за годината. Събраха се, но нещата се объркаха от дъжда и студа, който негостоприемно ги посрещна на трасето вчера, в първия от трите тестови дни.
Влажното и дъждовно време и липсата на слънце не позволиха на пистата да изсъхне преди последната сесия за деня. Доминик Агеретер (Kiefer Racing) бе първият и единствен пилот от Moto2, който се престраши да излезе на трасето. Швейцарецът имаше за цел да опознае своя нов мотоциклет КТМ и от 154 обиколки постигна най-добро време 1:51,344.
Трима пилоти от Moto3 намериха смелост в лошото време да покарат на пистата. Това бяха Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse), Филип Йотъл (Südmetall Schedl GP Racing) и Фабио ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3). Всички излязоха на пистата към края на деня. Ди Джанантонио направи най-много обиколки и в последната сесия на почти суха писта записа 1:48,384.
Днес времето е сравнително хубаво и пилотите от двата класа работят продуктивно. За резултатите ще ви информираме по-късно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.