Moto2: Морбидели спечели на Рио Хондо след драматичен финал

Франко Морбидели от екипа на EG 0,0 Marc VDS записа втора поредна победа в клас Moto2 за сезона, след драматичен финал на надпреварата в Аржентина на пистата Рио Хондо.
Италианецът води сериозна борба със своя съотборник Алекс Маркес, която завърши с падане за последния във финалната обиколка. Втори завърши Мигел Оливейра от Red Bull KTM Ajo, а подиумът допълни Томас Люти (CarXpert Interwetten).
Оливейра стартира добре и поведе от полпозишън, но Морбидели се вмъкна от вътрешната страна на първия завой и за кратко бе лидер. В спринта към втория завой Оливейра си върна лидерството, но в следващите 2 завоя бе изпреварен от Морбидели и Маркес, а също така и от Люти.
В същото време паднаха Понс, Накагами, Куартараро след инциденти в първите няколко завоя. Мигел излезе на 3-а позиция още в началото на втората обиколка, изпреварвайки Люти.
Постепенно тримата се откъснаха напред, но всеки опит на Мигел да застигне Морбидели Маркес бе париран със силни времена в обиколката на пилотите на Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Люти държеше 4-ата позиция, пред Баная и Кортезе.
В последните обиколки Маркес натисна Морбидели. Франко се защитаваше добре и при агресивна атака на Алекс, той запази лидерството. В последната обиколка Маркес не се отказа да атакува лидера, но допусна грешка и падна, завършвайки 21-и без точки. Така Оливейра завърши втори, пред Люти и Лоренсо Балдасари (Forward Racing Team).
Пълните резултати от състезанието можете да видите ТУК


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.