Moto2: Алекс Маркес тръгва първи на Сепанг

Кандидатът за световната титла в Moto2 Алекс Маркес (EG 0,0 Marc VDS) ще стартира от първа позиция за Гран при на Малайзия. Той постигна време от 2:05.244 на пистата Сепанг в Q2. Лидерът в шампионата бе с 0.151 сек. по-бърз от Тецута Нагашима (ONEXOX TKKR SAG Team). Другият претендент за титлата Брад Биндер (Red Bull KTM Ajo) е 3-и.

По време двете квалификации на Moto2 заплахата от дъжд беше реална на Сепанг. За щастие, небето не се отвори.

Един от пилотите, с все още математически шанс за титлата – Хорхе Наваро (Beta Tools Speed ​​Up) катастрофира на завой 11. Междувременно Том Люти (Dynavolt Intact GP) даде най-добро време. Това обаче бе преди Маркес да направи втората си летяща обиколка.
Маркес, който води с 28 т., бе с 0,6 сек. по-бърз от съотборника ме Шави Виерге и Хорхе Мартин (Red Bull KTM Ajo). Биндер имаше проблеми при първите няколко квалификационни обиколки и бе извън топ 10. Той обаче успя да стане 2-и,  преди Нагашима да го измести. За кратко Люти бе изваден от топ 10.  Той обаче направи добра обиколка 30 секунди преди края и стана 5-и.

Маркес спечели 6-ата си първа позиция за сезон 2019.

Той се надява да спечели титлата този уикенд. Нагашима и особено Биндер ще имат шанса да се борят с него от първа редица.  Те искат титлата да се реши в последния кръг във Валенсия.
Виерге стана 4-и, което е най-добрият му резултат след 3-ото място в Холандия. Люти е в средата на втора редица. Той също се надява да бие Маркес и това място е идеално да спечели състезанието. Мартин стартира 6-и и ще се бори за 3-ия си пореден подиум в Moto2.
На 3-а редица начело е Сам Лоус (Federal Oil Gresini Moto2). До него са Марсел Шрьотер (Dynavolt Intact GP) и Реми Гарднер (ONEXOX TKKR SAG). 10-и е Лука Марини (SKY Racing Team VR46).


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.