Moto Morini се завръща с Rebello

Това става година, след като компанията бе спасена от окончателен фалит от двама предприемачи от Милано – Сандро Капотости и Руджеромасимо Януцели. Двамата купиха кампанията на търг, организиран от съда в Болоня. От тогава завода на Moto Morini в Болоня е управляван от новата компания на предприемачите, наречена Eagle Bike.
Засега не се съобщават никакви подробности за мотоциклета. Моделът Rebello е произвеждан от Moto Morini през 50-те години и дори е бил звезда на пистата. По предварителни данни, в мотоциклета ще бъде използван същия двигател V-Twin, който бе монтиран на моделите Corsaro и 1200 Sport. Това означава, че мощността на новия Rebello ще бъде около 130 к.с.
Новият байк ще бъде пуснат в чест на 75-годишнината на марката Moto Morini, основана през 1937 г. и машината ще бъде показана през следващите няколко седмици. По предварителни данни ще бъдат направени само 600 такива мотоциклети, които ще са с номера и специални табели, които показват тяхната уникалност. Тази серия ще се произвежда до края на годината, а след това моторите пак ще се проивеждат, но без специалните юбилейни аксесоари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.