МК „Калашниците“ откриха сезона с як купон

Вчера, навръх Лазаров ден, село Нови Хан бе разтърсвано от тътена на мотоциклетни двигатели. Вечерта пък месността Побит Камък и околността бе оглаесна от рок звуците на Подуене Блус Бенд. Така МК „Калашниците“ откриха сезона.
Още преди обяд към Побит Камък започнаха да прииждат мотоциклети. Това е традиционното място, където „Калашниците“ правят своите купони, моторок фестивали и събори. Сега тук откриха сезона с концерт и яко празнуване.
DSC07960Дойдоха моторджии от цялата страна – Сливница, Кюстендил, Благоевград, Казанлък и др. Сезонът с пожелание за добър път и безаварийно пътуване бе открит с водосвет, отслужен от отец Серафим от Кремиковския манастир. Всички членове на МК „Калашниците“ и гостите от други клубове бяха поръсени със светена вода за здраве. Една от първите, която прие благословията на светия отец бе Стела Красимирова Георгиева на 3 години. Тя най-много имаше нужда от молитва за здраве. За това малко момиченце „Калашниците“ и гостите им събираха средства. Кой, колкото може да даде, пусна в урната, за да може Стела, която е с диагноза Сколиоза – гръбначно изкривяване на 60 градуса в дясно на 11, 12, 13 и 14-ти прешлени да бъде лекувана оперативно в чужбина. След това забиха великите Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката, които разкриха, че новият им стил е… „дървен рок“. Концерът продължи до късни доби с изненади.
Изпи се много бира, а на скарата цвърчаха сериозни мезета. Най-щастиливи бяха членовете от местния мотоклуб, защото за тях тепърва започват приключенията. Президентът Краси Атанасов и неговите момчета, вече са начертали плановете за пътуване. Много от тях бяха дошли със семействата си. Малката Бояна е само на 8 месеца, но вече направи своето мотокръщение. Тя е дъщеря на вицепрезидента на „Калашниците“ Мирела и… смени бебешката количка с „марковата“ лагерна Suzuki. Дървеното возило с лагерни колела, е творение на Веселото старче Джоджо – президент на МК „Бели Камъни“ от Сливница. Васко Кръпката също седна на въпросното возило, та да си припомни детските години. Кметът на Нови Хан Велин Велинов също бе на откриването със своя мотоциклет. Той е пълноправен член на „Калашниците“. Имаше гости от мотоклубовете Утигури, Нощни Вълци България, Черния легион, Черни рози Казанлък, Атрокс и др.
Галерия със снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.