Милен Манев печели третия кръг от шампионата по спидуей

На старт на мотостадиона в Търговище застанаха 14 състезатели – 4 от България и 10 от Румъния, като надпреварата бе в 20 серии. Втори след Манев стана отново българин – шуменецът Чавдар Чернев, който спечели 13 точки. Трети на почетната стълбичка се качи Тома Александру от Румъния с 12 точки. Останалите двама наши състезатели не успяха да се доберат до подиума. Това са шуменецът Стоян Стоянов и Димитър Минков от Велико Търново.
Организационен комитет се е заел да направи нужното, мотостадионът в Търговище да получи лиценз за провеждане на състезания от по-висока класа, стана ясно преди състезанието. Председателят на организационния комитет, депутатът Румен Петков, обеща на всички зрители, обичащи традициите на мотоциклетния спорт, пистата в Търговище да стане през следващите три години домакин на европейските и световни шампионати по спидуей. Подкрепа в това начинание изрази и кметът на Търговище кметът д-р Красимир Мирев. България и БФМ са насочили усилията си за възраждане на този спорт. Румен Петков каза: „Голямата идея на организационния комитет Гран при – България, на федерацията и община Търговище е в края на годината комисията по спидуей при ФИМ да бъде поканена за експертиза и да кандидатстваме за домакинство на кръгове от европейските и световни шампионати по спидуей.”
Наградният фонд за състезанието – 2000 лева, беше разпределен между участниците. Организаторите осигуриха награди и за публиката.Над 5000 души присъстваха на стадиона. Повече от 1000 души, закупили билети за атрактивното шоу, участваха в томбола за три награди: скутер и два велосипеда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.