Милен Манев печели спидуея в Търговище

Тъкмо той спечели и втория кръг от съвместния шампионат по спидуей между България и Румъния. Че хората са зажъднели да видят атрактивната надпревара говори факта, че над 2000 души се събраха на мотостадиона, наричан някога „Българският Уембли”. При това срещу билет от 5 лв. и липса на седящи места. Та толкова зрители се събират рядко и на мач от елитната футболна група. Така е, защото пилотите на пистата предложиха невероятен спектакъл.
Най бърз от 16-те участници бе звездата на Търговище Милен Манев събра максималния брой точки от петте серии – 15 и зае първото място. Втори стана румънецът Франка Попа, който загуби само една от сериите, именно от Милен. Трети на подиума стъпи също български пилот – Стоян Стоянов, който събра 12 точки. Толкова имаше и – Тома Александру, но Стоянов има една победа в сериите повече. Затова румънецът остана четвърти. Пети стана неговият сънародник Мариан Кожухару с 11 т. Младата ни надежда Чавдар Чернев остана шести, защото бе декласиран в трета серия и успя да събере само 9 точки. Следващите места до 10-о заеха все румънци – съответно Янко Еуген, Попа Сорин, Флорин Барабасу и Алин Чоклей.
Състезанието бе при перфектна организация от страна на БФМ и собствениците на частното съоръжение. Шефът на БФМ Богдан Николов увери, че скоро на мотостадиона в Търговище ще има серии от европейските и световни надпревари. Третият кръг от шампионата е на 7 май в Браила, а на мотостадиона в Тръговище ще има още два старта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.