МХ1/МХ2: Кайроли и Херлингс увеличиха победите си

Шампионите от заводския тим на КТМ Антонио Кайроли в МХ1 и Джефри Херлингс в МХ2 спечелиха Гран При на Швеция на трасето в Удевала. Нашият Петър Петров с Yamaha стана 17-и.
В клас МХ2 Петър Петров в първия манш направи само 9 обиколки, а във втория завърши 14-и взе 7 точки. За състезанието Печето стана 17-и, а във временното класиране е 12-и със 165 т.
В битката за победата в този клас, Джефри Херлингс отново продължи победната си серия, но за втори път загуби манш през този сезон. Предишния беше в Бразилия, когато бе втори, а сега стана чак… трети в първия манш. Причината бе падане в първия манш, а после трябваше да догонва. Преди него финишираха Кристоф Шарлие с Yamaha и Жорди Тиксие също с КТМ. Във втората надпревара Херлингс се реабилитира и се върна на върха, следван от Тиксие и Шарлие. Така на подиума той бе асистиран от двамата французи – Кристоф Шарлие и Жорди Тиксие. Във временното класиране Херлингс води с 492 т, следван от Тиксие 363 и Бъртън 311.
В Клас МХ1 обаче Тони Кайроли бе безкомпромисен, като спечели двата манша. В първия след него завършиха Макс Нагъл с КТМ и Клемент Десал със Suzuki. Във втория след Тони финищира Кен де Дикер с КТМ и Десал. Това бе и класирането за Гран При на Швеция. Във временното класиране Кайроли води с 467 т., следван от Готие Паулин 398 и Клемент Десал 374.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.