МХ 2 – 15-годишният Джефри Херлинг спечели у домаМладият пилот на Red Bull KTM спечели състезанието в клас MX2 в Гран При на Холандия на трасето във Валкенсваард. Това е първият успех на холандеца и с него той стана вторият най-млад пилот, спечелил Гран При – на 15 години и 225 дни, след Кен Рокцен, който победи за сефте на 15 години и 53 дни. Младокът спечели надпреварата с доминиращ стил като водеше от старта до финала, въпреки че стартира от 14-а позиция. Пилотът на Teka Suzuki Europe Рокцен спечели още едно второ място – трето за три старта. Трети стана кросистът от Kawasaki CLS Стивън Фросар. Това е първи подиума на французина на пясъчно трасе, тъй като го смятат за специалист на твърди покрития, а и в последно време не му върви. Четвърти стана шотландецът Шон Симсън от Red Bull KTM Factory Racing, който се въ на на трасето след като получи контузия в началото на сезона. Неговият съотборник Марвин Маскен катастрофира на квалификацията, но въпреки контузията финишира пети.

Временно класиране в шампионата:
1. Рокцен (Гер) със Suzuki) 130 т., 2. Маскен (Фр) с KTM 129; 3. Херлингс (Хол) с KTM 122; 4. Фросар (Фр) с Kawasaki 107; 5. Амод Тонус (Швейц) със Suzuki 90.

МХ1 – Пак дубъл за Кайроли

Антонио Кайроли от заводския тим на КТМ спечели двойна победа във Валкенсваард за Гран При на Холандия в клас MX1. Италианецът спечели първия манш, а във втория падна два пъти, но това не му попречи да спечели. Втори на подиума се качи Стийв Рамон, а трети стана Давид Филипаертс. Така двамата за първи път украсиха подиума за тази година.

В първото състезание Кайроли от екипа на Red Bull KTM Factory Racing бе лидер от старта до финала. Във втория не бе толкова убедителен заради двете падания, но те не му попречиха да спечели, като така запазва лидерството си във временното класиране и червения плакет, който се дава от ФИМ. Пилотът на Rockstar Teka SuzukiРамон спечели първия си подиум за сезона. На това трасе миналата година белгиецът контузи гърба си и бе лидер, но бе изпреварен от Кайроли пет обиколки преди края. За Давид Филипаертс, който кара за Yamaha Monster Energy Motocross, това също е първи подиум за този сезон. Той завърши трети, а след него бе Танел Леок от Естония, който кара за LS Motors Honda. След него бе друг член на екипа на Red Bull KTM Factory Racing – Макс Нагъл.


Временно класиране в шампионата:

1. Кайроли (Ит) с KTM – 138 точки; 2. Нагъл (Гер) с KTM – 120; 3. Рамон (Бел) със Suzuki – 101; 4. Филипаертс (Ит) с Yamaha – 100; 5. Де Дикер (Бел) с Yamaha – 94.