Megadeth идват в София на 7 юли

Трашметълите от Megadeth идват за концерт в София на 7 юли. Това съобщиха организаторите от M.E. Music. Бандата, начело с Дейв Мъстейн, ще разтърси зала „Универсиада“ в подкрепа на своя съвсем нов, 15-и студиен албум „Dystopia“, който излезе на 22 януари.
Билетите за концерта на групата на 7 юли влизат в продажба от 10 ч. утре – 27 януари. Естествено, на сцената ще излязат двама от основателите на групата – Дейв Мъстейн и Дейвид Елефсън, но дебют ще направи новият китарист на Megadeth – Кико Лурейро, който идва от скоро в бразилската прогресив банда Angra и е участвал в записа на „Dystopia“, както и барабаниста Крис Адлър, познат от метъл сензацията Lamb Of God. Megadeth са създадени през 1983 г. от Мъстейн, който две години по-рано полага и основите на Metallica. Това една от бандите от „голямата четворка“ на траш метъла, които заедно с Metallica, Anthrax и Slayer, са наричани бащите на твърдата музика.
Megadeth са създадени през 1983 г. в Сан Франциско от Мъстейн, който две години по-рано полага основите и на Metallica. Мъстейн, заедно с басиста Дейв Елефсън са основните музиканти на Megadeth и са автори на песни като „Symphony of Destruction“, „Hangar 18“, „Peace Sells“, „Rust In Peace…“, „Holy Wars… The Punishment Due“. Групата има над 30 години концертна дейност и от 15-те албума, 5 са платинени. Бандата вече е била у нас и през 2010 г. на стадион „Васил Левски“ на общ концерт се събра цялата голяма траш четворка, за която стана дума.
„Dystopia“ е продуциран от Дейв Мъстейн и легендарния Тоби Райт, работил с групи като Alice in Chains и KOЯN. Световното турне на Megadeth стартира през февруари от Далас, САЩ, а европейската му част започва в началото на юни с шоу в Милано. Месец по-късно Megadeth ще бъдат у нас.
Организаторите от M.E.Music обявиха, че първите 200 билета за концерта ще бъдат на промоционална цена от 55 лв. След тяхното изчерпване редовната цена на билетите ще бъде 65 лв. 200 броя билети Priority Access ще има и на цена 75 лв., като притежателите им ще бъдат допуснати в залата 15 минути по-рано, а 70 броя VIP билети ще дават достъп до ложата на „Универсиада“ срещу 80 лв. Пропуските могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketpro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.