Мартин Чой втори в Чехия след драма

Нашият пилот не успя да съкрати разликата в точките от водача в клас SST 1000 – Михал Фила, двамата с BMW, но запази шансове за атака на титлата.
Шампионът за 2011 г. Чой започна много силно състезанието, стартира 4-и, но още след първия завой поведе колоната. Пилотът на GLOBUL Racing Team удържа челната позиция до последната обиколка, когато инцидент със словенеца Марко Йерман (Suzuki) му отне победата.
На влизане в завой Йерман не можа да намали скоростта навреме, леко удари Мартин и мина напряко. Това позволи на чеха Фила да изпревари Чой и да спечели състезанието. Йерман пресече финала втори, пред българина, но после беше наказан заради излизането си от трасето и остана четвърти в официалното класиране. Трети е Карел Пешек (Чехия) с BMW.
“Това беше може би най-доброто ми каране досега през годината и заслужавах победата. В нашия спорт обаче подобни инциденти не са рядкост и се налага да се примиря с второто място. Важното е, че формата ми се подобрява и се чувствам все по-добре с новите гуми Pirelli”, заяви Мартин след награждаването.
След 4-ия си за сезона подиум в „Алпе Адрия” Чой е на трето място в генералното класиране с 81 точки. Носителят на титлата за 2012 г. Фила води със 118 т., пред Йерман – с 91. Следващото състезание за Мартин ще е IV кръг от шампионата на Източна Европа – в Плевен (19-21 юли). До момента Чой е с три победи и води с пълен актив от 75 т. и в националния шампионат.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.