Мартин Чой тръгва на бой в Портимайо

Нашият най-добър пистов пилот Мартин Чой ще стартира в две много тежки състезания – този уикенд на пистата Панония Ринг в Унгария в поредния кръг от шампионата „Алпе Адрия“, а следващата седмица – в надпреварата от световния шампионат за издръжливост „12 часа на Портимайо“ в Португалия. По този поведе днес Чартин Чой даде пресконференция, на която присъстваха Ивета Михайлова – търговски дилектор на ЕКО България, Румен Петков – председател на организационния комитет за Гран При на България и Михаил Иванов – мениджър на Мартин Чой.
След като извърши подвиг в 24 часа на Льо Ман, с който впечатли всички на пистата и стана единственият пилот на BMW, който стигна до финала, сега Чой тръгва с големи надежди за добро класиране и „за по-малко каране в състезанието като времетраене“, както той се изрази. Причината е, че в Льо Ман той прекара на седлото на мотоциклета повече от половината състезание, само и само да завърши, като преживя и инфарктен момент, когато 10 минути преди финала моторът му остана без акумулатор.
В заводския отбор на BMW Motorrad сега съотборници ще му бъдат познатия от Льо Ман Роланд Реш и новият пилот – Лукаш Пешек. Чехът е познато име и звезда от мотоциклетната Гран При, който има победи в клас 125 куб. см в Китай и Австралия през 2007 г. с Derbi. Карал е и в средния клас за Moriwaki, а също и в MotoGP за екипа на Ioda-Suter.
Според Мартин, тримата са с еднаква физика, което е предимство при настройките на мотоциклета. В Портимайо ще стартират 60 отбора, всеки с по трима пилоти на мотоциклет. Стартът е в събота 11 юни в 9.30 ч. местно време и финалът е в 21.30 ч. вечерта. За състезанието Мартин Чой се надява на сухо време, за да може да се представи отбора възможно най-добре. Нашият пилот и чеха за първи път ще карат на тази писта.
Мартин Чой продължава партньорството си с ЕКО, свързано с безопасното управление на мотоциклет. Г-жа Ивета Михайлова заяви, че както всяка година, така и тази, на 12 юли на пистата Серес отново ще има училище за управление на мотоциклет, водено от Мартин.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.