Мартин Чой с шанс да кара в „24 часа на Льо Ман”

Чой, който миналата седмица завърши 3-и в европейския шампионат в клас SST 1000, е бил извикан на пожар, след като от penz13.com са останали без резервен състезател. В свободните тренировки Мартин ще се бори да спечели титулярно място, като измести някой от тримата именити пилоти – Дидие Ван Кеймюлен (Белгия), Стив Мърсър (Англия) и Педро Валканарес (Испания).
„Много съм развълнуван от възможността да карам на тази писта, при това – в едно от най-великите състезания, заяви Чой в бокса на penz13.com. – Смятам, че поканата е голяма чест за българския мотоциклетизъм и лично за мен. Тя идва от отбора световен шампион през 2012 г. в клас SST 1000 и претендент за титлата през този сезон. Благодаря на „Еко–България” за подкрепата, която направи възможно отиването ми в Льо Ман”. 
Чой е впечатлил шефовете на германския тим с представянето си в 8-часовата надпревара за световния шампионат в Ошерслебен (Германия) преди 2 седмици, когато кара за Suzuki Italia. 
penz13.com е един от двата „заводски” отбора на BMW, които ще се състезават в Льо Ман през уикенда. Пилотите им ще карат модела за 2015 г.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.