Мартин Чой отново втори в Европа

Чой спечели две втори места в последния кръг от веригата, който се състоя на пистата Словакияринг. Начело в състезанията завърши чехът Михал Фила, също с BMW, който защити титлата си от 2012 г. 
Мартин определи като много успешен за себе си и отбора този сезон. През него софиянецът за пореден път стана шампион на България и на Източна Европа. Той каза: “Голямата ми цел отново беше хеттрикът от титли, който постигнах преди две години, но и така съм много доволен. Определено смятам второто място в „Алпе Адрия” за голям успех, по няколко причини. Главната е, че конкуренцията беше много по-силна. Освен това започнах да карам с нови гуми – с Pirelli, вместо с Dunlop и ми трябваха няколко състезания, за да свикна. Точно в тях имах и проблеми с електрониката на мотора. На практика бях конкурентоспособен на Фила във втората половина на шампионата, когато той вече беше натрупал голям аванс в точките. Истинската битка ще е догодина”.  
Последният старт за Мартин през 2013 г. ще е на пистата край Плевен, където на 20 октомври ще се състои последният кръг от шампионата на Източна Европа. Чой вече си осигури предсрочно победата в крайното класиране.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.