Маркес с разместено рамо след инцидент на частен тест

Шампионът в MotoGP Марк Маркес частично е разместил рамото си в катастрофа по време на частния тест на Repsol Honda на Херес вчера. Изявлението от отбора гласи, че инцидентът е създал минимално забавяне в тестовата програма и Маркес скоро ще бъде във форма отново.
„Катастрофирах следобеда и разместих леко рамото си, но за щастие не се оказа много сериозно, каза Маркес. – Ние свършихме по-голямата част от работата, която бяхме планирали, така че сме доволни. Сега ще се прибера вкъщи и ще си взема хубава почивка преди следващия тест в Катар.“
Дани Педроса също участваше в теста, който от два дни бе намален на един заради силни валежи и лоши атмосферни условия. Нуждата от допълнителна подготовка идва след несигурността на мотоциклетистите, че двигателят работи в хармония с настройките на електрониката. Последният официален предсезонен тест ще се проведе в Катар на 10 – 12 март.
Беше продуктивен ден, тъй като направихме много обиколки и свършихме чудесна работа по мотора си. Изпълнихме по-голямата част от планираната програма, което е добре”, коментира Маркес. „Катастрофирах през втората половина от деня и си извадих рамото, но за щастие не бе нещо сериозно. Сега ще си почина малко у дома и ще се подготвя за следващия тест, който е в Катар.”
„За щастие успяхме да използваме наличното време, въпреки че условията сутринта не бяха идеални, а и се наложи да концентрираме всичко планирано в един ден”, допълни Педроса. „Трудихме се наистина упорито и сме доволни от свършеното. Сега трябва да останем фокусирани и да се постараем да продължим по същия начин в Катар след две седмици.”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.