Маркес подпомага хора с ограничена подвижност

Пилотът на Repsol Honda Team бе там заедно с Изидре Естев, Алекс Кривие, Тони Боу, Карлос Чека и Такахиса Фуджинами, които заедно с Repsol и Фондацията Исидре Естев представиха проекта Centro Puente 2014. Той има за цел да помогне на хората с ограничена подвижност в адаптирането им към тренировки и спортни занимания, които да им помогнат при интеграцията. Част от набраните средства от състезанието на дъртракова писта Superprestigio, организирано от RPM в Барселона на 11 януари, бяха дарени за проекта. Фондацията Repsol също отпусна финансиране, което да покрие разходите за персонала и оборудването на Centro Puente, а също и за подкрепа на програмата на Фондация Исидре Естев във Виго и Мадрид.
Световният шампион Марк Маркес каза: Много съм щастлив да бъда тук. Това е вторият ми опит с Фондация Исидре Естев. Оказа се много положително и забавно да тренирам с тези хора, тъй като можем да правим също едни и същи упражнения. Радвам се, че мога да помогна на тази инициатива, защото е важно да се даде допълнителна мотивация на тези хора.
Бившият мотоциклетист, а сега председател на фондацията Исидре Естев казва: Този проект се роди от моя личен опит. Когато претърпях инцидента през 2007 г., аз видях, че когато рехабилитацията свърши, много от моите колеги по съдба имаха страхове какво ще правят всеки ден и ще могат ли да водят нормален живот. Ние трябва да предоставим инструменти на хората с увреждания, които да гарантират, че физическата активност ги мотивира и те могат да имат бъдеще, което е различно. Затова трябва да се подхожда с оптимизъм.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.