Майкъл Дънлоп направи дебют с Milwaukee Yamaha

Звездата от ТТ на остров Ман – Майкъл Дънлоп, направи дебют с новия си отбор Milwaukee Yamaha, с който подписа за 2015 г.
Дънлоп за първи път се качи в Испания на Yamaha R1, с която ще кара в състезанието North West 200 и TT. За това съобщава авторитетния британски сайт MCN. Дънлоп, който е 11-кратен победител в TT, не е карал своя мотор на официалните тестове на Yamaha в Алкарас, защото неговият супербайк не е готов. Той обаче бе заедно с двамата пилоти от британския супербайк шампионат BSB – Джош Брукс и Брук Паркс, като кара байк със сериен мотор и ново окачване Ohlins.
Босът на тима Шон Мъир каза: В последния момент решихме да вземем Майкъл в Испания. Той караше мотоциклет с шаси и с изпускателна система на супербайк, но със стандартен двигател. Системата за запалване YEC на неговия байк е една от тези, които ще използваме в ТТ и е по-стратегическа, отколкото кита на Motec, използван в моторите на BSB.
Всички европейски отбори, които се състезават с новия R1, тестваха на Алкарас различни варианти на китове за запалване на изцяло отворените YEC и Motec. Заради ограниченията в регламента на Motec BSB, от Yamaha решиха да не обявяват времена от официалния тест.
Този тест е първи от трите, преди първия кръг от BSB на Донингтън. Дънлоп ще кара на тях преди първия си старт на надпреварата North West 200 на 16 май, когато ще дебютира с новата си машина.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.