Magneti Marelli ще доставя ECU за Moto2

Италианската компания Magneti Marelli става новият доставчик на електронни блокове за управление (ECU) за мотоциклетите от клас Moto2 на мотоциклетната Гран При. Това бе решено от комисията на MotoGP, в която са предсавители на организациите  Dorna, IRTA, MSMA и ФИМ. Те са избрали Magneti Marelli измежду 5 кандидати за доставчици.
Конкурсът бе обявен през октомври 2016 г., като в него участваха компании от Япония и Европа. Magneti Marelli ще доставят ECU за  Moto2 през 2019, 2020 и 2021 г. До тогава официален доставчик остава Honda. Освен това, Honda е официален доставчик на двигатели, но ще бъдат сменени най-вероятно от Triumph. От 2010 г., когато бе въведен средния клас Moto2 с 600-кубиковите двигатели, се използват модифицираните агрегати от Honda CBR600RR.
Много медии твърдяха, че вече е решено за британската марка Triumph да стане ексклузивен доставчик. Във ФИМ обаче още няма нищо конкрутно и не са потвърдили този факт. Triumph може да предложи в Moto2 да се използва новия 675-кубиков мотор. Magneti Marelli сега доставя ECU за кралския клас MotoGP.