Лоренсо изненадан от липсата на скорост

Хорхе Лоренсо заяви, че е изненадан от липсата на скорост в първия ден от тестовете на пистата Сепанг в Малайзия днес. Пилотът на Ducati записа едва 17-о време, на 1.669 сек зад най-добрия резултат на тестпилота на Ducati Кейси Стоунър Трикратният световен шампион на кралския клас призна, че мотоциклетът е доста различен от машината, която изпробва във Валенсия, и ще трябва да поработи върху стила си на каране, който да пасва на новата машина.
„Във Валенсия всичко беше по-лесно, защото карах повече или по-малко по начина, по който го правех в предишните 9 години. И постигах очакваните времена, обясни Лоренсо. – Тук карах по същия начин и беше много по-трудно да съм бърз. И разбирам, че моторът изисква много различен стил на пилотиране спрямо този, на който съм свикнал. Постигнах времето си с използвани гуми и когато беше твърде горещо.
Затова мисля, че мога да го подобря с няколко десети. Но има много за наваксване, особено при спиране. Свикнал съм да спирам много по-рано и губи много при спиране. Този мотор трябва да се кара по противоположния начин спрямо моя. Затова докато се науча как да вземем най-доброто от него, ще бъде трудно да бъда сред най-бързите.”
Попитан дали е останал разочарован от представянето си, испанецът отговори: „Разочарован – не, но изненадан, защото очаквах нещо подобно от Валенсия. Бях много далеч от него. Това, което ми дава увереност е, че направихме огромно подобрение през деня и имахме 3-4 машини на Ducati в челото. Това демонстрира, че моторът има потенциала да е много бърз в една обиколка.”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.