Lito Sora – електромотоциклет от бъдещето

Машината се ускорява до 120 м/ч. или близо 200 км/ч. Освен това дължината на пробега му е доста голяма за подобен род возила – 185 мили или 297 км/ч. Естествено, това не е на максимална скорост. На байка е монтирана умна система Safe Range, която осигурява мотоциклета така, че той да не изпадне никога в ситуация, в която да му се изхаби батерията. Това означава, че предварително трябва да се „информира” байка колко далече смятате да пътувате и той внимателно следи за нивото на заряда, като разчита разхода така, за да не спре на километър от крайната цел.
Машината има алуминиево шаси и карбонова рама, интегриран GPS и електрическа регулируема седалка. Това позволява да се променя положението на тялото в зависимост от времето за езда. Има и информация от системата за зареждане. Когато се включи мотоциклета за зареждане, може да се включи функция, с която компютърът на байка да повика собственика по телефона или с мейл, че процесът на зареждане е приключил и може да се тръгне на път.
Sora е първият мотоциклет, произведен от компанията Lito, която е специализирана в производството на електрически задвижващи системи и устройства за производство и съхранение на енергия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.