Либор Подмол срещу Давид Риналдо в Night of the Jumps

Чехът Либор Подмол води с 344,5 т., а на втора позиция е французинът Давид Риналдо с 338 т.  Така че в София ще има битка за титлата между двамата. Третият – Брис Изо е трети с 293,5 т.  Това е третото състезание, организирано у нас, но за първи път ще се решава кой ще бъде шампион. Трасето за състезанието през следващата седмица започва да се изгражда от следващата сряда. Ще бъдат поставени 2800  кв. м биотекстил и толкова квадрата водоустойчив дървен под, които служат за основа на 1000 куб. метра специална земна маса, която е складирана. Фирмата строител „Трейс груп” изгражда две попивки – едната от специална конструкция „Дока”, а другата – от над 300 бали с размери 15х15 метра и височина 8 метра. Разполагат се 350 линейни метра специални метални ограждения, застила се целият под на парка на състезателите със специална материя, за да не се повреди основната настилка на залата.
На пресконференция днес БФ по мотоциклетизъм предостави на медиите по три билета за състезанието за членове от семействата на журналистите. Това е в знак на уважение към тези журналисти, които цяла година  отразяват състезанията на федерацията на територията на страната. През месец октомври бяха подарени 60 билета на студенти от НСА, част от които са ангажирани и в самата организация на състезанието. Студентите от УНСС пък получиха 100 билета за шоуто от Корпоративна търговска банка, която помага на родния мотоспорт през последните години. Досега са продадени над 6000 билета и все още има свободни места до лимитираните 10 000.
Освен фаворитете в Гран При на България ще има нови имена като Дани Торес от Испания, трикратен победител в Madrid X-Fighters и бронзов медалист от Х-Games през 2011. Германецът Кай Хаасе пък успя да подобри рекорда на Масимо Бианкончини от Италия (7.80 метра) в състезанието MAXXIS Висок скок. В шоуто в София се очаква да вземат участие и Роб Аделберг (Австралия) и Джеймс Картър (САЩ).
Традиционно един късметлия от публиката ще си замине от зала "Арена Армеец" с нов автомобил Great Wall, като тази година моделът, предоставен от Литекс Моторс, е Hover 6. Всички закупени билети за шоуто участват в томболата за автомобила.
Вратите на залата отварят в 17:00, а официалното откриване е от 19:00 на 14 декември.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.