КТМ се стяга за атака на клас Moto2

Австрийската марка КТМ се стяга за сериозно присъствие в средния клас на мотоциклетната Гран При – Moto2. От фирмата вече правят активни тестове за това.
КТМ вече присъства в Moto3, от следващия сезон 2017 влиза в MotoGP, а сега се стяга за активност и в средния клас. В Матигхофен работят върху мотоциклет от Moto2, заедно със своята фирма WP. Засега е създадена тръбната рама, на чиато база се прави мотоциклета. WP са специалисти по окачването и са разработили това за КТМ RC16, с който компанията лиза във висшия клас. Състезателния отдел на WP ще подготвят напълно мотоциклетът за Moto2, като планират да сложат край на доминирането на Honda като доставчик на двигатели за 600-кубиковия клас.
Своят 600-кубиков мотор за Moto2 от KTM вече тестваха на пистата Алмерия в испания, но не се съобщават резултати. Миналата година световният шампион в Moto2 Йохан Зарко спечели титлата с окачване WP, а австрийската компания има потенциал и финансов ресурс за влизани и в трите класа на Гран При.
Шефът на КТМ Щефан Пиерер обяви, че ако отборът в Moto2 стане реалност, един пилот може да се изкачи по стълбицата на кариерата, без да сменя мотоциклета. Пиерер казва: „Проектът в Moto2 има огромно значение за нас. С него ще затворим последното звено от нашата ктивност в спорта и от плановете ни за участие в Гран При. Младият пилот първо може да набере опит в купата на новаците в Rookies Cup, послед да премине в наш отбор в Moto3, после в Moto2, а накрая в кралския клас, без да сменя производителя на своя мотоциклет. Така ще се получи КТМ Академия.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.