КТМ привиква модела 690

Всички собственици на такива мотоциклети трябва да отидат при дилъра си, за да бъдат прегледани машините. Точния брой на мотоциклетите засега не е определен, но се споменава, че проблемът е свързан с възможна заплаха за безопасността на ездача. Проблемът е в това, че закрепването на педала за задната спирачка не е съвсем добро. Твърде е възможно неправилно завитите винтове да се разхлабят или да се скъсат. Това не означава, че повредата може да се случи на пътя, но е по-добре мотоциклетът да бъде прегледан.
Станало е ясно, че по време на сглобяването на мотоциклетите, една от машините, с която са завивани винтовете е разкалибрована и при затягането са вложени по-малко усилия, отколкото е според инструкцията. Проблемът е открит след няколко проверки на качеството, направени в завода. Всички клиенти се уведомяват лично, в писмен вида наличието на тази неизправност. Засега няма никаква информация за инциденти в КТМ. Ако собственикът на такъв мотоциклет отиде при дилъра, винтът ще бъде дозатегнат или ще се подмени с нов. Операцията трае само няколко минути. 
От КТМ обявиха, че съвсем скоро ще представят и списък със серийните номера на мотоциклетите, които имат този проблем. Не е ясно дали кампанията е само за пазарите в Европа, или пък ще важи и за други континенти.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.