КТМ представи новият RC390

Отличните характеристики, особено съотношението между маса и мощност – 130 кг срещу 38 к.с., правят мотоциклета изключително бърз. От КТМ обещават, че скоро ще бъде пусната и пътна версия на машината. Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов, с обем 375 куб. см. От серийния 390-кубиков нейкид, този спортист се отличава предимно в оборудването – обтекатели, състезателни стъпенки и др.
Изпълнителният директор на КТМ Щефан Пирер казва: „За Moto3 ние разработихме типична машина GP. За разлика от него, RС390 е направен на базата на сариен мотоциклет. На този проект отделихме сериозно внимание, защото сегта сме заинтересовани в развитието на нашия малокубатурен сегмент. Новият КТМ RC390, който ще бъде достъпен за клиентите през 2014 г. Той ще удоволетвори голямото търсене на достъпен и качествен спортен байк с малък двигател.”
Шампионатът ADAC Junior Cup powered by КТМ е създаден за откриване на таланти сред младите пилоти от цяла Европа. Според правилата, възможност за участие в ADAC Junior Cup имат юноши на възраст от 12 до 18 години. Колко струва участието не се казва, но е известно, че всички получават мотоциклет, консумативи и гуми, техническа поддръжка от КТМ през сезона, а също и услуги по транспорта и комплект екипировка. Първият шампионат ADAC Junior Cup powered by КТМ ще бъде през 2014 г. в 7 или 8 кръга на писти в Австрия и Германия.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.