KTM изтегля определени бройки 1290 Super Adventure KTM изтегля определени бройки 1290 Super Adventure

КТМ изтегля известен брой мотоциклети от модела 1290 Super Adventure – флагманския байк на производителя от Матигхофен. Точния брой не се съобщава, но се говори, че това са мотори от моделните 2015 и 2016 г.
На собствениците на мотоциклетите се препоръчва да се обрнат към дилъра на КТМ, за да се провери системата на задното окачване, за да се направи ремот. Проблемът е в един от компоненттите на полуактивния заден моноамортисьор.
Обикновено КТМ не са толкова искрени и общителни, че да споменат точно какви са проблемите, возникнали в техните машини. Дори пазят тайна и не го обявяват пред медиите. Сега обаче, конкретно на този проблем се дава гласност. Според източници от Италия, КТМ вече са започнали да известяват клиенитте да отиват при дилърите. Предполага се, че едно от съединенията в полуактивното окачване може да пропуска течност от хидравликата, която да повреди вътрешните компоненти на окачването и да стане причина за катастрофа.
КТМ 1290 Super Adventure бе представен в края на 2014 г. и е един от най-технологичните мотоциклети за пътешествия в света. Той е плод на амбициозен проект за машина за пътуване на дълги разстояния. Мотоциклетът е създаден на базата на опита на КТМ, натрупан с моделите 950 Adventure, 990 Adventure и 1190 Adventure.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *