KTM изтегля модели Adventure с проблем в спирачките

KTM обяви, че изтегля няколко модела Adventure, заради проблем в спирачките. От компанията обявиха, че може да има късо съединение в модулатора на ABS-а и това да доведе до повреда в спирачките.
Засегнати са три модела – 1190 Adventure, 1190 Adventure R и 1290 Super Adventure, които са произведени включително до 2016 г. Клиентите се приканват да се обърнат незабавно към местните дилъри и да откарат там байковете си за безплатна проверка на окабеляването на ABS модулатора на ABS и той да се замени с резервен и изправен.
От KTM казват: „След проучване на пазара на мотоциклети KTM е установено, че в резултат на отклонения в процеса на сглобяване, в отделни случаи може да се появи контакт между окабеляването и модулатора на ABS-а. Измерванията са показали, че електрическата връзка може да бъде създаден чрез спирачния тръбопровод между модулатора на ABS-а и заземяването на превозното средство. За да се случи това, електропроводната система трябва да е изгоряла и трябва да бъде в контакт с ABS модулатора, като така се получава електропроводимост и късо съединение. Това се случва само в много редки случаи. Проводникът на спирачната линия може да прегрее и да се стопи, което може да доведе до повреда на спирачната система. Електропроводната система трябва да бъде проверена и ако е необходимо да се коригира в посочените модели.“

24 thoughts on “KTM изтегля модели Adventure с проблем в спирачките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.