Колин Едуардс се оттегли от MotoGP

По време на уикенда за домашната си надпревара на Индианаполис тексасецът потвърди, че през втората половина няма да кара във всички надпревари. Той бе категоричен, че ще е на Силвърстоун и в последния кръг във Валенсия. В изявление от тима му, се казва, че Едуардс няма да кара през втората половина на сезон 2014. Оставена е възможност за изяви, като може да участва и занапред в работата по машината.

– Уикендът на Инди бе наистина страхотен, получих огромна подкрепа от семейството, приятелите и отбора си. Не съм на 100% сигурен в колко състезания искам да карам до края на сезона, но със сигурност ще съм на Силвърстоун, независимо дали ще карам или не. Там имам много фенове и не мога да пропусна. Мисля за бъдещето, за различните възможности. Щастлив съм и гледам напред, към следващата глава в живота си – коментира Едуардс.
Тексасецът дойде в MotoGP през 2003 г. като двукратен шампион в световния шампионат по супербайк. Карал е за Aprilia, Gresini Honda, Yamaha, Tech 3 Yamaha и Forward Racing. Има 12 подиума и три полпозишъна във висшия клас.
– Бих искал да благодаря на Колин за всичко, което направи за тима ни – заяви собственикът на отбора Джовани Куцари. – Приключението ни в MotoGP започна благодарение на него. Той прие предизвикателството на CRT проекта заедно с нас, спечели първите CRT полпозишън и победа в Катар през 2012 г., когато новият клас дебютира. От там нататък всичко се разрастваше, резултатите се подобряваха. Благодарение на неговия опит миналата година избрахме най-добрия пакет, за да се състезаваме в новата Open категория. Приносът му бе изключителен. Ще видим Колин отново тази година като уайлдкард. Той винаги ще е част от семейството на Forward Racing. Благодаря му още веднъж – изключителен пилот и велик мъж.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.