„Кола на годината пътува“ из България

Най-новата инициатива на Прес  Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 октомври в 9:00 часа от София. За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм братя по перо  организират мобилен автосалон, като в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната.
Екипажите са обособени от пилот и навигатор  – журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас. 25 автомобили ще потеглят от  централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“,  по пътя ще има междинни станции за фотосесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажи, така и за автомобили, в бензиностанция на OMV.
В 17:00 ч участниците ще паркират на централния площад пред общината в Стара Загора, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.
Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Кметовете, които с ентусиазъм приеха идеята на автомедиите за осъществяваване на маршрута, са Живко Тодоров на Стара Загора, Галина Стоянова на Казанлък и кмета на община Челопеч – Алексии Кесяков.
През втория ден автошествието „Кола на годината пътува“ ще дефилира в града на розите – Казанлък, на площад „Севтополис“ в  11:00 часа, отново с пъстра програма и представяне. В ранния следобед роуд шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корниш“ над село Челопеч.
Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите.
Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ри пореден път  през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на  Прес  Авто Клуб България.

Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува“:

Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes, Suzuki  и др.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.