Кейси Стоунър пред завръщане в състезание от MotoGP

Бившият световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър може да се завърне в състезание още този сезон и то съвсем скоро. Австралиецът, който е настоящ тестпилот и посланик на Ducati, може да кара в Аржентина. Според информация на „Гаджета дело Спорт” отборния мениджър на Ducati Джиджи Далиня заявил, че Стоунър може да кара на мястото на Данило Петручи в сателитния тим Pramac.
Петручи получилия контузия в ръката по време на тестовете в Австралия на Филип Айлънд. Самият Далиня обаче заяви, че Стоунър все още не е в достатъчно добра физическа форма, за да се впусне в цяло състезание. От миналогодишната му тежка катастрофа в състезанието „Осемте часа на Сузука“, пилотът се е качвал на мотоциклет единствено в двата предсезонни теста на Ducati.
„След падането му в Япония единственото му появяване на мотор беше в Малайзия и след това имаше физически проблеми. Кейси не е готов за пълно състезание. Той е наш тестпилот и това, което искам от него, е да прави тестове. В момента не е готов за нещо по-голямо, но към средата на сезона ще говорим отново по темата“, заяви Далиня пред медиите.
Това напрактика означава, че ако Стоунър влезе в подходяща физическа форма, то завръщането му на стартовата решетка е по-скоро въпрос на време, отколкото на нещо друго.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.