Каска Nolan спечели специални тестове в Русия Каска Nolan спечели специални тестове в Русия

Моделът каска Nolan N87 спечели тестовете на шлемове на руския пазар. Тестът се прави от списанието Ride Magazine. В изпитанията са участвали 12 различни каски.

Всяка каска се тества в реални градски условия с Yamaha MT-10 и с проверява стабилността при скорост, поглъщане на странични шумове, ъгъл на визията, наличието на бликове, запотяване на визьора, вентилация на главата и нейното регулиране и др. Освен това специалистите обръщат внимание на вътрешната част, дали се сваля лесно. Същото важи и за визьора, лесно ли се използва този, предназначен за защита от слънцето, достатъчно добре ли е затъмненн. Проверяват се и закопчаването и фиксирането на каската…

Лидер по почти всички показатели на тестовете е каската Nolan N87. С него е тихо до скорост от 160 км/ч., след което се получава лек шум, ъгълът на визия отвътре е достатъчно голям, като не разсейва моториста, вентилирането се регулира лесно, а вътрешната част осигурява нужния комфорт. Изводът е – отлична каска, за разумни пари.

В теста са участвали освен споменатите каски още изделия на марките HJC FG-ST, Shark Skwal, HJC IS-17, AGV K5, Scorpion Exo 1200 Air, Scorpion Exo 510 Air, Shark S700S, AGV K3 SV, Held Masuda, Caberg Drift, Kabuto Kamui.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *