Кармело Еспелета за отменените Гран при в Катар и Тайланд

След отмяната на клас MotoGP в Катар и отлагането на Гран при на Тайланд, изпълнителният директор на Dorna Sports Кармело Езпелета направи изявление:
„Бяхме в тясна връзка с властите в Катар, за да разберем какво точно можем да направим. През уикенда ситуацията много се промени. В събота и неделя това не беше специфичен проблем за никого. По-късно в неделя получихме индикация от властите в Катар, че поради ситуацията в Италия и по света, всички от италианска националност или жители на Италия пристигат оттам трябва да сте сигурни, че не са били в Италия през последните 14 дни.
В тези случаи влизането в Катар не е забранена. Но всеки, който е бил в Италия през последните 14 дни, е посъветван да бъде поставен под карантина за 14 дни в Катар. Очевидно това не е възможно за нашите хора. Именно това ни накара да отменим MotoGP в Катар. Тъй като Moto2 и Moto3 тестваха тази седмица в Катар, е възможно да продължат в първенството, но само с Moto2 и Moto3, както и Asia Talent Cup.
„Говорихме с властите в Тайланд през целия уикенд. Те ни казаха, рано в понеделник, тайландско време, ще има среща. На нея трябваше да се реши кои събития могат да се състоят в Тайланд. Не е свързано с италианци или с никоя друга националност, която влиза в Тайланд. Те са решили да отменят всички големи събития с голям брой зрители. По-различно е положението с Катар. Затова решихме да отложим Гран При на Тайланд и се опитаме да намерим дата до края на годината, за да направим състезанието възможно.
„Абсолютно е сигурно, че ще има сезон MotoGP 2020. Ще се опитаме да продължим с всичко и да бъдем наясно със ситуацията. Тя се променя всеки ден, но желанието ни е да направим всички състезания през сезон 2020 г.“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.