Календар на АФБ за 2020 г. – 35 състезания за 25 уикенда Календар на АФБ за 2020 г. – 35 състезания за 25 уикенда

Автомобилната федерация на България (АФБ) направи корекции, допълни и уточни датите на състезанията през тази година. Така трета версия на Календар 2020 вече е достъпна на официалния портал на АФБ. В него, в рамките на 25 уикенда са сгъстени 35 състезания.

Това не се е случвало досега, но ситуацията е необичайна. Сезонът за автомобилните надпревари също не е  естествен. Стартът му е с авто-крос Челопеч този уикенд  – 13 и 14 юни. Ще има 14 “натоварени” уикенда до Никулден. Тогава в Бургас приключва странния автомобилен сезон. Предвиждаха се 19 състезания. Но с добавените кръгове от шампионатите на Драг и Гимхана, общият брой скача с още 16.

Това значи, че само в 11 от 25-те уикенда ще има само по едно състезание. Между 5 септември до 24 октомври на феновете ще се чудят къде да отидат.

Календарът за 2020 г.

Юни

13-14 – Автокрос Челопеч 1

20-12 – Драг Кондофрей

27-28 – Планинско Шумен

Юли

4-5 – Автокрос Силиства

11-12 – Раликрос Криводол1

 • Планинско Раховец (Лясковец)

18-19  – Рали Твърдица

17-19 – Оф-роуд Варна

25-26  – Планинско Панагюрище

 • Раликрос Баховица

Август

1-2 – Рали-спринт Вида

1-2 – Еко рали България

8-9 – Писта Енеос (Калояново)

16 – Гимхана Твърдица (1 ноември), непотвърдена дата

22-23 – Планинско Осогово (Кюстендил)

 • Раликрос Криводол 2

29-30 – Рали-спринт Дряново

Септември

5-6 – Раликрос Мадан

 • Планинско Благоевград (резервна дата 24-25 октомври)

12-13 – Драг Сливен

13 – Писта София

13-14 – Автокрос Чирпан

19-20 – Рали Стари столици (Шумен)

19 – Гимхана Средец

25-27 – Оф-роуд Самоков 4Х4

26-27 – Писта Стара Загора

 • Автокрос Челопеч 2

Октомври

3-4 – Рали Сърбия

3 – Гимхана Велико Търново

4 – Гимхана Горна Оряховица

10-11 – Планинско Българка

 • Автокрос Златен клас
 • Драг Кондофрей

15-18 – Оф-роуд фест Кърджали

17-18 – Писта Хасково

 • Рали-спринт Ихтиман

24-25 – Раликрос Видин

Ноември

6-8 – Оф-роуд Нетуъркс

14-15 – Писта Диамо (Серес)

Декември

5-6 – Писта Бургас

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020  От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители.    На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година.    Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Премиерни автомобили акостират в морската столица, предстои първият и най-голям салон за 2020 От 28 до 30 август в морската ни столица ще се проведе традиционно най-приятното от автомобилните изложения през годината – Palace Auto Varna 2020. Домакин отново е „Дворец на културата и спорта“. Тази година изложението ще е ситуирано изцяло на външни площи, като са предвидени над 1500 кв.м. за експонатите. Варненците, които обичат и се интересуват от коли, както и всички посетители на града, ще могат да видят с очите си тенденциите в развитието на този бранш и да пипнат с ръцете си най-новите модели на водещите производители. На събитието ще бъдат изложени експонати на повечето премиум брандовете – BMW, VOLVO, JAGUAR, JEEP, ALFA ROMEO, MAZDA и MINI. Ще бъдат представени и голяма част от най-масово продаваните у нас коли – SKODA, FORD, SUZUKI, KIA, PEUGEOT, GREAT WALL, HAVAL, HYUNDAI и др. Своето почетно място ще заемат и две звезди от марките – Skoda Scala и Ford Ranger Raptor, определени от журналистите, членове на Прес Авто Клуб България, за „Кола на годината” и „Многофункционален автомобил на годината” за 2020. Почти всички изложени модели са премиерни за страната, защото не са представяни на салон и пред широка публика тази година. Ще има и още изненади, но нека не разкриваме всички карти още отсега. Отдавна сме забравили времето, когато коли се купуваха по каталог. Най-добрият начин да оцените и харесате автомобил е когато го пробвате. Затова е определена специална тест драйв зона, където ще има над 20 тестови автомобила на разположение за посетители и фенове. А за тези, които са в период на избор на нова кола и търсят най-добрите оферти, ще бъдат осигурени на място най-изгодните условия за лизинг или пряка покупка.

Автомобили Aug 10, 2020 0