Калашников пуска два електрически мотоциклета Калашников пуска два електрически мотоциклета

Руският производител на оръжие Калашников (Kalashnikov) показа два нови електрически мотоциклета. И двете машини имат доста интересен външен вид и са вдъхновени от характеристиките мотори за всички терени и за триал.

Байковете са произведени от една и съща фирма, която е донесла на света автоматът AK-47. Двата мотора – UM-1 и SM-1 са обути в кросови гуми с голям протектор и имат окачване с дълъг ход, а също предпазители в долната част под двигателя и протектори срещу падане. Това говори, че байковете са предназначени за използване извън пътя.  Макар че подробни технически характеристики не се съобщават, предназначеният за града UM-1 или Urban Moto може да достигне скорост от 100 км/ч., да има мощност от 15 кВт и автономен пробег от 150 км. Байкът се задвижва с верига и тежи между 165 и 245 кг.

kalashnikov-sm-1

Още по-малки подробности се съобщават за екстремно изглеждащият SM-1. От производителят твърдят, че има максимална скорост 90 км и автономност от 150 км.  Той използва постояннотоков двигател с водно охлаждане, има презареждаща се литиево-йонна батерия, хидравличен амортисьор и обърнати вилки. Все още не се споменава началото на производство и дали електрическите мотоциклети ще се правят серийно.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *