Какво предстои на EICMA 2016

Премиери, иновации, изненади, забавления… Всичко това ще може да се види на предстоящото в началото на ноември най-голямо мотоциклетно изложение в Европа – EICMA 2016. На практика изложението в Милано отваря врати на 8 ноември. Тогава, на 8 и 9 са дните за медиите и професионалистите в бранша – търговци, мениджъри и др. Така че всъщност тогава EICMA официалното отваря врати.
За посетители излофението работи от 10 до 13 ноември. Организаторите обещават много иновации и изненади, както за посетителите, така и за участниците.  Благодарение на новия сайт на EICMA и свързаното с него мобилно приложение, изложението става още по-достъпно. Всеки от участниците ще има свой минисайт, където ще може да си публикува нужната информация, а достъпа до такъв минисайт ще става чрез мобилно приложение или чрез всяко цифрово устройство за достап. Повече от 2000 ще бъдат разпределени на различни места в изложението. На изложението освен известните и традиционни участници, ще има и традиционните специални зони – EICMA Custom и Safety Area, а също и външна арена, наречена MotoLive, където ще има най-различни събития на живо – стънт, акробатични номера, скокове с мотоциклети и възможност за тестове. Ще се върне и отново и търговската част – Temporary Bikers Shop. Ще има и нови тематичесни зони – Eicma E-Bike и Eicma Start up and Innovation.
Участието си като изложители са потвърдили над 1000 компании от 38 страни по света. От тях 48% са чуждестранни компании. Останалите са италиански.
Билетът на EICMA тази година е 21 евро за възрастен, а ако се купи онлайн, струва 19 евро. Дезата до 8 години влизат безплатно, от 9 до 13 г. с 12 евро, а от 14 до 17 г.  – 15 евро. За възрастни от 65 г. нагоре входът е 12 евро. Груповият билет за ученици и мотоклубове – не по-малко от 20 човека, е по 14 евро. Вечерният билет за петък, 11 ноември след 18 ч. е по 12 евро. Пак в петък, през целия ден, по традиция входът за дамите е безплатен.
От 10 до 13 ноември всеки ден, изложбеният център Rho Fiera в Милано ще работи от 10.00 до 18.30 ч., а в петък, 11 новември до 22.00 ч.