Къде празнуват Коледа пилотите от MotoGP

Новият световен шампион Марк Маркес ще празнува в дома си в Сервера, заедно със семейството си, включително и с по-малкия си брат Алекс, който е пилот Moto3. Основният конкурент на Марк – Хорхе Лоренсо напусна Испания  и замина за Мексико, където ще празнува Коледа да плажа, за да „презареди батериите“.  Роси обяви, че ще остане в Италия и ще се занимава със зимни спортове и по-точно със сноуборд. Със същото ще се занимават Алваро Баутиста и Хектор Барбера, но по пистите на испанските Пиринеи. През ваканцията Барбера ще отскочи до свои приятели в Лондон и Милано, а Баутиста ще ходи до Талавера, Мадрид и след това ще тренира на остров Лансароте , от Канарските острови.
Германецът Щефан Брадъл сериозно се стяга за новия сезон и ще прави същото през ваканцията. Преди Рождество тай беше в Южна Франция, където тренира с трикратния световен шампион по мотокрос Ив де Мария, а за за бъдни вечер се прибра в Германия при семейството си. После продължава с тренировките по мотокрос до 30 декември. У дома с близки и роднини ще си бъдат Ники Хейдън, колумбиецът Йони Ернандес и Мика Калио.
Доста по-различна ще бъде Коледата за Кал Кръчлоу. Той ще я започни, тъй като започва нов етап от живота му – първо като заводски пилот на Ducati и второ – в началото на януари му предстои сватба в Калифорния с гаджето му Люси. Ветеранът Колин Едуардс също посреща празника в САЩ – у дома в Тексас с жена си и трите си деца, а после ще замине за седмица в Уайоминг да кара ски.
Японецът Хироши Аояма бе в родината си, но се върна в Барселона да празнува Коледа, защото столицата на Каталуня той смята за свой втори дом, а и тук живеят повечето от приятелите му.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.