Isle of Man TT: Триумф на Брус Ансти

„Кивито” Ансти води сериозна битка няколко състезатели. Водачите се сменяха непрекъснато. Освен Ансти, начело на колоната бяха Камерън Доналд, Майкъл Дънлоп и Гари Джонсън (East Coast Honda). Две обиколки след старта бе показан червен флаг и състезанието бе спряно заради тежкия инцидент с висока скорост, който претърпя Дерек Бриън. По-късно стана ясно, че ирландецът е починал от контузиите си, за което вече motoclub.bg писа. След това състезанието бе рестартирано за още три тура.
От старта поведе Доналд, който бе изпреварен от Дънлоп със Street Sweep Yamaha, докато Ансти, Джонсън и победителя в Супербайк ТТ Джон Макгинес (Padgetts Honda ) го следваха. Докато по-голямата част от пилотите влязоха в питлейна в края на първата обиколка, Дънлоп и Джонсън останаха на трасето, като се опитаха да натрупат преднина между себе си и конкурентите.  Дънлоп обаче получи механичен проблем, докато Джонсън трябваше да влиза в бокса. След влизането си той изостана на пета позиция, защото преди това  не можа да се откъсне достатъчно далеч от преследвачите си. Той излезе зад Доналд и на по малко от 5 сек. зад Ансти.
Мераците на Доналд за победа свършиха, когато той получи проблем в своята Wilson Craig Honda, отваряйки път на Ансти да натрупа комфортна преднина и да спечели състезанието. Това е 7-а победа на Ансти в ТТ и първа от 2008 г. насам.  Три дена след като бе в болница с контузия в рамото, Кийт Еймър (KBMG Honda) се върна на впечатляващото второ място, а малко след него финишира Гай Мартин. Мартин, пилот на Relentless by TAS Suzuki катастрофира в първата част на състезанието,  но възобнови мястото си на стартовата линия по съществуващото правило за рестартиране.Четвърти стана Джонсън, като изпревари Макгинес, Дан Кийн (Marks Bloom Yamaha),  Йън Лоутър (Blackhorse Kawasaki), Бен Уайли (Yamaha), Йън Макман (Kemtile Triumph) и Даниел Стюърт (Wilcock Honda).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.