Intermot 2018: Suzuki представи чисто новият Katana Intermot 2018: Suzuki представи чисто новият Katana

В първия ден от започналото изложение Intermot 2018, една от най-впечатляващите премиери бе чисто новият Suzuki Katana. Това е стрийт байк, който има нещо общо с нейкид и доста много прилича на GSX-S1000

Новият Katana се характеризира с изпъкналия си нос, квадратния фар и ръбестите обтекатели, увити около сплескания профилиран резервоар, на който е логото, за което Suzuki използват 37-годишния шрифт. Това е комфортен всекидневен мотор, който има двигател с обем от 999 куб. см и мощност от 148 к.с. Той е с покритие SCEM (Suzuki Composite Electromechanical Material) като при  GSX-S, с двойни клапани за газта, 44 мм дросел и инжектори с 10 отвора за по-точно впръскване на гориво.
Katan има 3-режима на сцепление с контрол на задвижването, плъзгащ се съединител, ABS с радиални апарати на Brembo, ниски обороти на ускорение и ново LCD табло, което е било отхвърлено от GSX-R1000R , а след това дава свой собствен интерфейс. Осветлението е LED отпред, отзад и индикатори, а окачването отпред е седи на 43 мм инвертирана напълно регулируема вилка KYB и регулируем шок за предварителен и възвратен цикъл. Гумите са Dunlop Roadsport 2 с размери 120/70 и 190/50 на 17-инчови джанти. Единственият очевиден недостатък в този атрактивен мотор е малкия обем на резервоара – 12 литра. Теглото му е 215 кг.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *