Indian Motorcycle стъпи в България с грандиозен купон

Първата американска мотоциклетна марка –  Indian Motorcycle, вече има представителство в България. Вчера то бе открито с грандиозно празненство в новия дом на марката.
На откриването на официално представителство на американската икона Indian Motorcycle се събраха стотици гости от столицата и цялата страна. Те се включиха в купона, с който бе отпразнувано идването на тази нова марка мотоциклети. Смело мога да твърдя, че това бе най-внушителното влизане на нова мотоциклетна марка в България.

Веднага можеше да се разбере, че има моторджийско събитие. В западната част на столицата се придвижваха много мотористи. Посоката бе една – Indian България. Там, малко след западната дъга на Околовръстното, по посока Калотина, има табела с логото на марката, посочваща мястото.

Който дойде с мотоциклет не сбърка, защото за тях имаше специално обособен паркинг.

А купонът бе страхотен, с жива музика от Подуяне Блуус Бенд и техния „шофьор“ Васко Кръпката. Присъстваха Наско от БТР, джаз певицата Славена Даскалова, която дойде с нейната Honda… Водещи бяха Орлин Павлов и Силвия Радулова. Те представиха екипът от професионалисти, работил неуморно всичко това да се случи, начело с управителя на Indian Bulgaria Юрий Иванов.  Той приветства официалните гости и стеклите се от цяла България мотористи  в един от най-големите мотоцентрове в Европа.

Защо Indian са легенда. Марката е създадена през 1901 г. от Джордж Хенди.  След 1910 г. Indian Motorcycle става най-големият производител в света. Бях адски впечатлен, когато през 2008 г.  на Индианаполис по време  на Гран при на САЩ, Ники Хейдън подкара модел от 1909 г. Така бе ознаменувано първото мотоциклетно състезание на легендарния овал Индианаполис. Естествено, спечелено от Indian – модел 1909. Същият който кара Момчето от Кентъки.

Най-големият успех на марката е първите три места в ТТ на остров Ман през 1911 г. Модели като Scout и Chief стават икони на производителя. В съвременен вариант те се произвеждат и днес.

Купонът наистина беше страхотен. Едва ли някой е скучал. Имаше много за хапване и пийване. Бирата се лееше в изобилие, но на мокрия бар присъстваха отбрани вина и по-твърди напитки, пури и други глезотии.

Естествено, най-голямата атракция бяха мотоциклетите Indian. Преди това обаче, по червения килим, както на Оскарите, премина индианец на кон. След това се заредиха мотоциклетите.


Цялата гама, която ще се продава в България. Това бяха FTR 1200, Scout, Scout Bobber, Roadmaster, Springfield, Challenger и Chieftain. Изкарваха ги волните ездачи, членовете на създадения за пръв път клуб Indian Motorcycle Riders Group Bulgaria. С него България е на картата на света с подобни клубове под №31. Те вече имат запазено ексклузивно място в световната общност на Indian Motorcycle. Последен на килима излезе Даниел Капсъзов – вицепрезидент на БФМ и един от хората, стоящ в идеята и изграждането на новия център. След тях по килима преминаха модели с актуалната колекция облекло на Indian Motorcycle.
Центърът на Indian България е наистина един от най-големите в Европа.  Той има амбицията да пренесе лидерския дух на обслужване и отношение към моторите на Indian Motorcycle у нас. Независимо от тяхната марка и модел.
Мотоцентърът на Indian Motorcycle България и Клуб 333 се състои от шоурум, сервизи, пункт за ГТП, мотомивка, мотохотел, мотооказион, отдаване на мотоциклети под наем, мотокафе, лаундж бар и нощен клуб с музика на живо. Общата площ на центъра е 4 декара, а застроената – 1200 кв. м. От нея 80 кв. м. е магазин за дрехи и аксесоари. Дизайнът е изцяло съобразен с високите изисквания на Indian Motorcycle, използван е гранит и естествени материали в естествената им форма.

Предлага се най-комплексната услуга на пазара без аналог от покупка, наем, сервизиране, постоянен технически контрол, хотел за мотоциклета, грижа за гумите, за козметичния вид, до грижа за свободното време и участие в различни мероприятия.
Всички собственици на Indian ще имат възможността да станат част от споменатия клуб Indian Motorcycle Riders Group Bulgaria. Те ще ползват всички предимства – отстъпки от услугите на комплекса и специална сервизна поддръжка.
Комплексът предлага пълната гама мотоциклети, резервни части, сервиз, облекла и аксесоари на производителя. Всеки клиент получава консултация от специално обучения екип по стандартите на Indian Motorcycle.

Има възможност за лизинг през лизингова компания, алтернативни форми на финансиране, както и стоково финансиране на специални условия.


Също така обратно изкупуване на мотоциклет от собственика и приспадане на сумата под формата на първоначална вноска за новия мотоциклет Indian. Центърът ще отдава мотоциклети под наем, ще извършва оценка на стойността на машината и моментното му техническо състояние.
Естествено ще има и всички видове резервни части за моделите на Indian, а също и вече спрените от производство Victory, както и цялата гама на Polaris Industries. Отделно Клуб 333 предлага резервни части за всички други марки и модели мотоциклети, АТV и UTV.
Сервизирането е гаранционно и извън гаранционно обслужване на мотоциклети от Polaris Industries. Други  марки също могат да се обслужват извън гаранционно. За тях има два сервиза, плюс сервиз за гуми, зона за ГТП. Центърът предлага ексклузивна за България услуга – специализирана мивка за мотоциклети и козметичен център. Специализираната услуга е и хотела за мотоциклети. Това е когато клиентът е на почивка, когато не се използва през зимата и др.

Благотворителността е силно застъпена от Indian Motorcycle България. Ще се предоставя 5% от оборота на всички предлагани услуги на инициативата на Widows Sons Bulgaria – „Даряваме Вяра, надежда и още нещо“.

Инициативата е в помощ на различни нуждаещи се семейства, деца без родителска грижа, възрастни хора и др. Поемат безвъзмездно поддръжката и грижата за мобилният безплатен медицински кабинет и всички други превозни средства обслужващи кампанията.
По време на събитието бяха събрани 4641 лв. за благотворителност за двете инициативи. Всеки желаещ да дари получи фланелка.
Клуб 333 ще предоставя 5% от оборота си на инициативата на Българската федерация по мотоциклетизъм – „Помощ на две колела“. Инициативата е в помощ на крайно нуждаещи се братя мотористи и техните семейства изпаднали в нужда в следствие на злополука или друга причина. По време на извънредното положение членове на различни клубове извършваха такава дейност с невероятен ефект.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.