Husqvarna стяга нова гама с двигатели BMW

Очаква се към края на годината италианската компания, която е специализирана в производство на кросови и ендуро мотоциклети, да пусне пет нови пътнически модела. Всички те ще бъдат с едноцилиндрови или двуцилиндрови двигатели на BMW.  Засега от Husqvarna не разкриват детайли за бъдещите си машини, но вече се правят първите предположения какви ще са те.
По мнение на британските експерти първата от машините бъде нейкид с паралелен двуцилиндров мотор с обем 800 куб. см на BMW и ще е пряк конкурент на новия MV Agusta Brutale 675. Вторият се очаква да е градски байк с 650-кубиков едноцилиндров мотор, който ще е пряк конкурент на Yamaha MT-03.Третата машина е голям супермото модел с двигател F800, директен конкурент на Ducati Hypermotard. Четвъртият е стилен флеттрекър също с F800, който няма преки конкуренти. Петата машина ще бъде адвенчър байк с мотор F800, директен конкурент   Triumph Tiger 800.
Дни след като обяви, че ще прави нова гама машини, от Husqvarna представиха новия си 900-кубиков двигател, базиран на BMW F800, който ще бъде монтиран на първия от споменатите байкове. Двигателят от 900  кубика е подобрена версия на познатия 798 куб. см с 85 к.с. на F800. От  Husqvarna казват, че са извадили от него около 100 к.с. и по-голям въртящ момент.
Husqvarna Motorcycles неотдавна обнови гамата си като въведе иновационната си двувалка за четири от версиите: 250, 310,  450 и 510 куб. см.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.