Христов и Ценков печелят и в Италия


Христов и Ценков печелят и в Италия Състезанието е на остров Сардиния при изключително дълги и тежки етапи с камъни, скали и дълбоки пропасти. Участваха над 70 представители на Италия, Испания, Австрия и България с мотоциклети, АТV и автомобили 4х4. Това състезание бе в предварителната програма на двамата пилоти в подготовката им за  "Дакар 2011".
Състезателните етапи бяха с дължина около 260 км на ден, като за трите дена се преминаваше през високи планини с надморска височина над 1400 м и се стигаше до средиземноморския бряг.Още на втория ден гумите на машините се "изядоха" от камъни и скали. Нашите пилоти се принудиха да карат с постоянно включено 4х4, за да се задържат на трасето. Още от началото българите окупираха първите места, като водачеството между тях се сменяше в различните етапи. В крайна сметка с по-добра езда и навигация Петър Ценков грабна първото място, следван плътно от Тодор Христов. И двамата управляваха Renegad 800, а участието им в Италия стана възможно благодарение на подкрепата на "Лук Ойл България".
Домакините останаха силно впечатлени и поканиха на техни разноски двамата пилоти на следващото състезание на остров Сардиния – кръг от световния Cross Country шампионат, където карат всички топ пилоти в света.
Интересен факт е, че организатора на надпреварата – Лука Таси e с парализирани крайници след автомобилна злополука, но е автомобилен пилот за известната тунинг фирма Rally Art и се състезава със специално подготвен автомобил Mitsubishi за управление само с ръце.