Хорхе Лоренсо посети Колумбия и Мексико

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP завърши тридневната си обиколка. Тя започна миналия петък в Колумбия, където испанецът посети новото предприятие Incolmotos в Меделин. Той се срещна с близо 2000 служители и местни дистрибутори на Yamaha, както и с деца, които сглобиха музикални инструменти от Yamaha преди пресконференцията. После Лоренсо направи сесия за даване на автографи на фенове в местен търговски център.

– Бях много изненадан от хората в Колумбия – казва Лоренсо. – Това наистина е важен пазара за Yamaha и хората са луди по MotoGP! Никога не съм мислил, че ще има такъв огромен интерес в страна, в която не правим състезание.
Във втория ден Лоренсо бе в столицата Богота, къде взе участие в Yamaha Racing Day на новата писта Токансипа. На събитието присъстваха повече от 10 000 фенове на Yamaha и Лоренсо кара новия MT-07. По-късно той се срещна с повече от 90 колумбийски дилъри на мотоциклети и клубове, които изявиха желание на това трасе да има първата MotoGP в страната.
– Нашият ден на пистата Токансипа бе невероятно изживяване – казва Лоренсо. –  Беше невероятно да видиш тълпата да вика и крещи. Искам да гажа едно голямо Благодаря на всички колумбийски фенове, които дойдоха да ме видят и на Yamaha CКолумбия, които организираха всичко. Надявам се MotoGP да дойде по-късно в Колумбия.
Шампионът за 2010 и 2012 отиде директно в Мексико в третия ден за мултимедийна пресконференция  в Мексико Сити, където към Лоренсо се присъедини Йошихико Такахаши – президент на Yamaha Motor Mexico, за да представят скутера Ray Z, който е нов модел за този пазар. След това пилотът посети търговския мол Ливърпул Исурхентес, където направи сесия за автографи с над 2000 фенове.
– Също като в Колумбия, в Мексико бяхме посрещнати като звезди и бях много горд и щастлив, че съм нам – обобщи Лоренсо. – Ние имахме само един ден, но хората бяха много приятни и развълнувани , много приятелски настроени. Това е много важно за насърчаване на нашия спорт в тези страни, където нямат състезания като в Европа, но знаят всичко за тях.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.