Хорхе Лоренсо беше на визита в Казахстан

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо посети Казахстан, където се строи нова състезателна писта. Лоренсо посетил пистата „Сокол“, близо до Алмати, която скоро ще бъде открита и се предполага, че там ще има международни състезания. Целта на Хорхе е била да провери състоянието на пистата, въпреки че още се строи.
Строителството на основния участък вече почти е завършето. Дължината на пистата е 4495 м, ширината – 15 м. Проекът както може да се предполага и на звездата в бранша – Херман Тилке. На пистата могат да се правят състезания от MotoGP, World Superbike, както и от автомобилните серии – DTM, WTCC и др.
Лоренсо вече е бил на тази писта през 2015 г., а сега бе за два дни. В първия се срещна с предсатвителите на местните медии, прегледа трасето и участва в пресконференция. Той каза, че е впечатлен от хода на строителството. Той заяви, че е важно да има такива писти, за да може Казахстан да се популяризира по света и да привлече туристи. След това даде и някои технически разяснения за особеностите на пистата. Във втория ден той отиде в в града и посети голям търговски център, срещна се сфенове и раздаде автографи.
Лоренсо е официален посланик на новата писта в Казахстан, която може да влезе и в календара на MotoGP.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.