Honda започва европейска програма за електрическия скутер EV-neo

Електрическият скутер EV-neo ще направи дебют в Европа  в началото на юли тази година по демонстрационната програма в Барселона. Договорът е с градския съвет на столицата на Каталуня. EV-neo е електрически скутер на батерии с нулеви емисии на CO2. За представянето и развитието на своите EV активности в Европа, Honda ще предостави на градския съвет в Барселона 18 скутера EV-neo за период от една година. Montesa Honda, градския съвет на Барселона и RACC (кралски автомобилен клуб на Каталуня), водещия автомобилен клуб в Испания ще работят заедно по всекидневните дейности за изследвания и наблюдения на използването на EV-neo в Барселона.
„Щастливи сме да представим ЕV технологиите на Honda в Европа за първи път – казва Юкитоши Фуджисака – президент на Montesa Honda. – Тестовете на EV-neo в европейски условия са важна стъпка за развитието на нашите EV дейности.”
В Барселона има широка гама от стимули за насърчаване използването на електромобили и електрически мотоциклети. В момента те са 30% от всички превозни средства в града. Затова каталунската столица е идеалното място за тази демонстрационна програма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.