Honda строи втори завод за мотоциклети в Индия

 

За построяването на втори завод, HMSI ще купи около 240 000 кв. м. земя в промишлената зона Тапукара, Раджастан, което е на 40 км от сегашния завод и на 90 км от Делхи. Планирано е новият завод да започне да работи през втората половина на 2011 г., с годишен производствен капацитет от 600 000 единици. Освен това, HMSI ще разшири годишния производствен капацитет на съществуващия завод от сегашните 1.25 милиона броя да достигне в края на март до 1,55. С предвиденото по-нататъшно разширяване, през следващата година ще се произвеждат1,6 милиона единици. Така общият годишен производствен капацитет на HMSI ще бъде 2,2 милиона единици, когато вторият завод започне да работи. В новия завод ще се разкрият около 2000 работни места в началния етап на производство, а общата инвестиция ще бъде около 4,7 милиарда рупии или около 8,9 милиарда йени.
Новият завод ще използва като отправна точка технологиите за производство на съществуващо предприятие, но HMSI ще подобри процеса от страна на ергономията и ще използва по-съвременни автоматизирани системи. Ще се поеме по-голяма отговорност за околната среда, чрез активно намаляване на консумацията на енергия по време на производството и чрез рециклиране на използваните води.   
Индия е вторият по големина в света мотоциклетен пазар след Китай. Производството и продажбите на мотоциклети в Индия през 2009 г. достигнаха 8,8 милиона броя (с 19% повече в сравнение с 2008 г.). HMSI е създадена през 1999 г. като дъщерно дружество, изцяло собственост на Honda за производство и продажби на мотоциклети, чиято дейност започва през 2001 г. Продажбите на HMSI нарастват постоянно и през 2009 г. са около 1,1 милиона единици, с 11% повече в сравнение с 2008 г.
За да отговори на потребностите на клиентите и да разнообрази разрастващия се пазар на Индия, HMSI засили продуктовата си линия с променения миналата година модел на 110-кубиковия скутер Activa 110 и c въвеждането на CB Twister 110 от февруари тази година, като така засилва присъствието си в сегмента на машините от 100-110 куб. см, който представлява приблизително 50% от общия пазар на мотоциклети.

Източник: hondanews.eu 

Вашият коментар