Honda представи спортната си програма в Токио

В Welcome Plaza щабът на Honda Motor Company в Токио бе направено официалното представяне на спортната програма за 2011 г. на японския производител. В него се включват национални и международни участия в моторните спортове. Тримата пилоти на Repsol Honda – Дани Педроса, Кейси Стонър и Андреа Довициозо дойдоха за тържеството директно от Сепанг, заедно с японския пилот Хироши Аояма. Екипът на Gresini Racing Moto2 бе представен от Юки Такахаши, като по този начин бе представена и средната категория в мотоциклетната Гран При, където Honda е официален доставчик на двигатели.
На церемонията присъства президентът на Honda Motor Company President Таканобо Ито. Дани Педроса каза: „Много съм доволен от резултатите на теста на Сепанг и от състоянието на рамото ми след операцията тази зима. За да постигна целите си през този сезон трябва да продължим да работим усилено и да се развиваме, за да се класираме по-добре от миналата година. Надявам се да имаме по-добри резултати във всяко състезание.”
Андреа Довициозо обясни, че той е особено мотивиран: „Никога не съм започвал сезона на толкова високо ниво. Времената, които постигнахме съответстват на тези, които обикновено се отчитат на втория тест. Това показва интензивната работа, извършена от HRC, за да могат всички пилоти на Honda да са много бързо."
Австралийският пилот Кейси Стонър заяви: „Много съм развълнуван от връщането си при Honda. Да съм част от официалния екип HRC бе една мечта, която имах като млад и сега тя се реализира. Те ми предоставиха състезателна машина на най-високо ниво и това ми дава голяма надежда за добро класиране през сезона. Логично основният фаворит тази година е Хорхе Лоренцо – настоящият световен шампион, но списъка на кандидатите за титлата през 2011 г. е много дълъг. Дани е винаги сред тях, Андреа стана още по-бърз, а трябва да кажа също, че там е иСимнчели, след времената, които даде на Сепанг. Там са Спийс и разбира се Валентино. Така че има много състезатели, които с надежда очакват първото състезание, за да имат ясна представа къде е всеки от нас.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.