Honda представи новия круизър Valkyrie

Бил Савино, шеф на американското мотоциклетно подразделение на Honda казва: „Легендата в света на мотоциклетите се завръща в съвършено нов вид. Valkyrie се връща, но това не е мотоциклет от миналото. Това е круизър, който не прилича на никой друг. Машината е за тези, които искат да влязат в бъдещето, които ценят стила, отличаващ ги от другите, които искат да получат такава производителност, каквато не би им дали нито един друг круизър. Valkyrie ще стане новото превъплъщение на определението muscle cruiser.”
Valkyrie наистина е легендарен мотоциклет. Първият модел бе представен от Honda през 1996 г. За 2014 г. Honda е решила да изведе името на мотоциклета до нови висоти. Според специалистите това е универсална формула за успех – да вземеш легендарна машина, да намалиш теглото му, да промениш корпуса му, да го обзаведеш с двигател, който има потресаващ въртящ момент и невероятен 6-цилиндров звук. Моторът има уникален 6-цилиндров боксер с обем 1832 куб. см, същия като в Gold Wing и Gold Wing F6B. Valkyrie има алуминиева рама, светодиодни фар, задни светлини и мигачи, многофункционален приборен панел, система ABS.
Цветовете на мотоциклета ще бъдат три: черен (Black), червен (Dark Red Metallic) и син (Blue Metallic). Машината ще се появи първо в Америка през април 2014 г.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.