Honda представи новата Forza 125 за 2018 г.

Honda представи водещият в сегмента на скутерите Спорт/GT – новият Forza 125. Моделът за 2018 г. е рестилиран, с нови ветрово стъкло с електрическо регулиране, нови LED индикатори и мигачи, два нови цветови варианта, по-голямо пространство за съхранение на вещи плюс опционален 45-литров куфар Smart Key.
Новата Forza 125 на Honda е създаден специално за взискателните европейски потребители на скутери, които търсят максимума от своето пътуване във всяко едно отношение – стил, присъствие, производителност и удобства. Още от въвеждането му през 2015 г. той с надмина всички очаквания, като се развива с всяка изминала година има продадени над 30 000 броя до момента.
Скутерът е лек, лесен за управление, пъргав, благодарение на компактните си размери подходящ за натовареният трафик и с достатъчно възможност за по-дълъг път до работното място и обратно, благодарение на работата на двигателя, на защитата от вятър и комфорта. Скутерът съчетава комфорта на „GT“ (Grand Touring) със спортно ориентираните машини от този сегмент. Скутерът се характеризира с инженерните иновации на Honda и високо качество на изработката.
Основните неща във Forza 125 за 2018 г. остават непроменени – едноцилиндровият двигател с 4 клапана и водно охлаждане SOHC, който е с водещ в класа разход на гориво – 490 км с един резервоар и система Idling Stop (Старт – Стоп). Forza 125 е с мощност 11 кВт@ 8500 об/мин. и въртящ момент от 12.5 Нм @ 8250 об/мин. Диаметърът и ходът на буталото са 52.4 x 57.9 мм, а степента на сгъстяване – 11.5:1.
Шасито е леко и балансира стабилността при висока скорост с маневреност в града, LED светлини, интелигентен ключ, багажник под седалката с капацитет за съхранение на две каски. Производствената база е същата – ултрамодерният завод на Honda в Атеса, Италия.
Има значителни новости, като така спецификацията и оборудването се издигат на по-високо ниво: ново електрически настройващо се ветроупорно стъкло, което осигурява пълна защита от вятър, дигиталните инструменти са актуализирани и променени, като допълват аналоговите инструменти. Двете предни и задни двойки мигачи вече са LED, а багажното пространство под седалката е увеличено с 5,5 литра. Със Smart Key, който о променен сега се отключват багажното под седалката и 45-литровият допълнителен куфар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.