Hero EBR напуска WSBK

След банкрет на производителия, от Team Hero EBR обявиха, че напускат световния Супуебрайк шампионат. Това стана ясно, след фалита на Erik Buell Racing по-рано през април, за който вече писахме.
Първият американски производител, който влезе в WSBK издържа трудетн дебютен семон през 2014 г., претърпя реорганизация през зимата. Лари Пеграм дойде като мениджър на отбора, за пилот бе привлечен Николо Канепа – бивш пилот в сериите. Въпреки това, новината, че Erik Buell Racing обяви фалит през април, се смяташе, че за присъствието на екипа в WSBK няма опасност, защото имаше първоначални уверения, че компанията майка на EBR – Hero, ще помогне на тима да задърши сезона. Индийският конгломерат обаче реши да постави нови приоритети и това доведе до нейното оттегляне от шампионата.
Лари Пеграм каза: „Това е наистина трудно за преглъщане за всички нас от Pegram Racing. Ние винаги сме изповядвали философията „Никога не се отказвай!“ Целият екип свърши страхотна работа за подобряване на резултатите от миналата година и това даде повод за известна гордост на EBR и Hero. Николо Канепа караше като шампион. Той буквално направи всичко за развитието на машината, направи чудо с нашия мотоциклет. Толкова съм горд от работата, която направиме! Едно нещо със сигурност ще стане и това е, ча Pegram Racing ще се върне по-скоро, отколкото си мислите! Ние сме работили в тясно сътрудничество с EBR и можем не само оценим колко невероятно е да има истински американски супербайк в шампионата, но как малка група от служители на EBR може да работи интензивно за изграждане на моторите EBR, а също така и да подкрепи нашата състезателна програма и други пилоти. Надяваме се, че ще се върнем скоро. Тези хора заслужават да продължат!“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.