Harley-Davidson пуска 50 нови мотора за 5 години

Изпълнителният директор Harley-Davidson Мат Леватич обяви, че компанията планира да представи общо 50 нови мотоциклета в следващите пет години. Това е най-мащабната и агресивна програма за марката от Милуоки от нейното съществуване. Леватич каза за предстоящия проект пред седмичника „Милуоки бизнес джърнъл“.
Босът на Harley-Davidson не крие, че зад амбициозната програма – 50 модела за 5 години стои успехът на новия двигател Milwaukee-Eight, който бе представен в края на миналата година и вече беше монтиран на няколко нови модела за 2017 г. Леватич очаква продажбите на мотоциклети през 2018 г. също да изиграят важна роля. Harley-Davidson се утвърждава на американския пазар и увеличава всяка година своите дилърства. Освен това до 2020 г. планира създаването на над 200 представителства извън Америка.
За миналата година, както вече писахме, компанията отчете спад на продажбите на 933 милиона от близо 1 милиарда през 2015 г. Затова пък за последното тримесечие на 2016 г. Harley-Davidson има приходи от 47.2 милиона долара, което е ръст с 5 милиона спрямо същия период на 2015 г. Това се дължи донякъде и на пускането на новите модели с Milwaukee-Eight.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.